Nytt innehåll påväg 

 • CHOKLADFUDGE (LCHF)

  4 dl vispgrädde
  100 g osaltat smör
  60-80 g mörk choklad (jag använde 80 g 86% choklad)

  Gör så här:
  Koka upp grädden och tillsätt chokladen så att den smälter. Ha i smöret och rör om. Låt blandningen koka upp under omrörning. Låt koka, utan lock, i 20-30 minuter tills smeten tjocknat. Rör om ofta. Häll upp i en form, min form var 15x18 cm, och ställ i kylskåpet över natten innan fudgen skärs upp i bitar.


  Receptet hämtar från Marianns LCHF mat & bak

 • Frallor LCHF

  Ingredienser
  50 g smör
  2 ägg
  2 dl turkisk/grekisk/rysk yoghurt
  0,75 tsk salt
  2 tsk bakpulver
  1 dl mandelmjöl
  0,5 dl kokosmjöl
  1 dl pofiber
  2 msk fiberhusk
  Valfri toppning som t.ex fröer eller ost om så önskas  Smält smöret, vispa ihop ägg och yoghurt, tillsätt smöret. Blanda ihop alla torra ingredienser, tillsätt de i äggblandningen. Låt stå i ca 10 minuter. Forma till 6 st bullar och strö på önskad toppning. Grädda i ugnen ca 15-20 min i 175 grader.

 • Mynta te mot manligt hormon.

  Det har genomförts studier som visar att myntate har effekt på kroppens hormonbalans, och därför kan vara en hjälp för kvinnor med hirsutism. Mynta sänker kroppens nivåer av fritt testosteron i blodet, och höjer nivåerna av flera kvinnliga könshormoner, och man tror att det på sikt kan förbättra situationen för kvinnor som lider av onormalt mycket hårväxt.

  I en studie fick 21 kvinnor med hirsutism dricka två koppar myntate om dagen i 5 dagar under ägglossningen, vilket påverkade hormonnivåerna dramatiskt. Däremot så var studien för kort för att man skulle kunna se någon skillnad i kvinnornas hårväxt. Läs mer här. Det har även genomförts en längre studie med liknande resultat, som du kan läsa om här.

  Om du vill prova myntate så tänk på att det förändrar hormonbalansen i kroppen, och att du först bör gå till en läkare och kolla upp dina hormonnivåer. Om du har normal hårväxt och vill bli av med håret på benen så kommer inte myntate att hjälpa hur mycket du än dricker. Kom ihåg att alla former av naturläkemedel måste användas med försiktighet eftersom de kan ha en rad olika effekter på kroppen. Det finns även de som menar att myntate har hjälpt dem att bli av med hormonrelaterad acne.

 • Moringa

  Hört talas om Moringa? Moringa är en enormt näringsrik trädväxt som i Afrika länge använts som näringsstöd till undernärda barn och kallas därför ”Livets träd”.
  Det bästa ur näringssynpunkt är att använda bladen torkade och malda till pulver. Det är också denna form som västvärlden nu börjar få upp ögonen för.
  Här får du veta mer om varför du bör upptäcka nya supernäringen: Moringa.
  Ett gram moringa innehåller bland annat:
  • 18 aminosyror varav 9 är essentiella
  • 3 gånger mer kalium än banan
  • 4 gånger mer A-vitamin än morötter
  • 7 gånger mer C-vitamin än apelsiner
  • 4 gånger mer kalcium än mjölk
  • 46 olika antioxidanter
  • 36 olika anti-inflammatoriska ämnen

 • Växt från Sydamerika, bergen

  .Tropaeolum tuberosum är en krasseväxtart som beskrevs av Hipólito Ruiz López och Pavon. Tropaeolum tuberosum ingår i släktet krassar, och familjen krasseväxter
  Ätliga starka knölar, sänker halten testosteron.

  Källa:wiikipedia samt hundra procent bonde avsnitt 12 på svt

Texter får ej användas, återges eller kopieras helt eller delvis i någon form utan författarens godkännande. Liselottevidela@gmail.com

Liselotte Videla