• Gravid forsätta med Donaferty?'


  Hej
  Jag har googlat men hittar ingen information om man kan fortsätta med donaferty vid Graviditet
  Hej
  Det finns studier gjorda på gravida och dessa har inte visat några negativa effekter utan tendens till positiva effekter på graviditetsdiabetes. Det saknas dock riktlinjer för användning av Donaferty under graviditet. Det är förmodligen ofarligt men vi har heller inga bevis för att det gör nytta.


  häls Angelica  Angelica Lindén Hirschberg

  Professor, MD, PhD

  Department of Gynecology and Reproductive Medicine

  Karolinska University Hospital

 • Exeltis kontor flyttar

  Min kontakt vid Exeltis som jag talat Donaferty med slutar sitt arbete 28februari.. Företaget flyttar sin verksamhet till Malmö.

Apotek som säljer Donaferty

Donaferty finns på Kronans apotek, Apotea.se, Lloyds Apotek och hos Apoteksgruppen. 

mer om Donaferty   

Kvinnor med PCO/PCOS måste börja tas på allvar

DonaFerty och typ två diabetes

Hej!

Jag hittade denna adress när jag läste på om Donaferty. Jag och min fru ska inseminera oss i maj och jag vill förbereda min kropp så gott det går.

Jag är överviktig och har diabetes typ två som jag behandlar med metaformin 500 2ggr/dag.

Kan man kombinera Metformin med Donaferty?. Finns det några negativa biverkningar med detta tillskott om man har diabetes?

Hej!

DONAFERTY är ett kostillskott inte läkemedel .

Går att kombinera med metformin.Ditt blodsocker bör gå ned.full effekt nås på från några veckor till 6 månader.

Metformin påverkar Levern medan Donaferty påverkar insulinkänsligjhet i muskel - och skelettceller.

Om du är osäker mät blodsockret en tid och se vad som händer.

Jag är inte påläst om vilka vitamintillskott som kan behövas till gravida. FOLSYRA känner jag till,inte mängden som en kvinna bör ta som önskar bli gravid.

Folsyra är det i Donaferty
Samt Myo-inositol och D -chrio inositol

Lycka till med behandlingen!

Källa Email 2018

Therese, 36: Jag blev gravid efter fyra månader

Aftonbladet plus kosttillskottet  Donaferty som rekommenderas till kvinnor med PCOS. Påverkar bland annat   insulinkänslighet. Hjälper  kroppen att bygga,upp cellmembran så kropp kan ta upp energi . 34% blir spontant gravida efter 4 månader av de som tar Donaferty. Uppger läkaren  i artikeln.  Kvinnan tog en kombination av Donaferty och Metformin.

 

Kvinnan på bilden brevid är inte kvinnan i artikel. Donaferty är ett dos pulver

 

Therese, 36: Jag blev gravid efter fyra månader

 • Använda hela livet?

  Hej! Jag har precis beställt Donaferty för att få hjälp med mig PSO men inte nödvändigtvis för att bli gravid. Jag vill få tillbaka min ägglossning, för ner testestoron etc. Om Donaferty hjälper, är det meningen att man ska ta det hela livet då eller är det tänkt att användas inom en begränsad period?

  Svar

  Ja, generellt kan man säga att inositol tillskott så länge man är i fertil ålder.

 • När kommer effekt?

  När kan man börja märka några effekter av att äta Donafety och hur märks det?

  Svar:

  I studier så är det 3 månader långa studier (inositol & folsyra) där man tittar på effekt för ÄL och acne/hirsutism 6 månader.

  Klinisk feedback är att hos vissa händer det ngt redan efter 14 dagar, men generellt säger vi (baserat på studier) att 3 månader är minimum för att utvärdera effekt, upp till 6 månader.

  Effekten- hur man märker det beror ju på, är beroende på – är det infertilitet, få igång ÄL, kan märkas av att blödning kommer..förhoppningsvis ÄL startar. Man blir gravid…

  Klinisk feedback är att man känner mättnadskänsla (insulinmetabolism påverkas positivt och mindre fritt socker och testosteron i cirkulationen/blodet)

  I studier ses inga biverkningar men hör om att magen kan ”köra igång” främst i början av beh.

 • Blanda i dryck


  Fråga
  Går det bra att blanda pulvret i
  C-vitamin brus? Och varför finns det inte i tablett form?

  Svar

  Inte sett några hinder att blanda i brus, det man ska tänka på är att för mkt C-vitamin brus kan ge magbesvär. Så klarar man det för sin mage ok annars bör man utvärdera vad som ev gett besvär fr mage

  Donafety kommer att komma i kapselform. Berättar när så snart jag vet.

Donaferty

Donaferty, Myo -och D-Chrio insitol kan minska antalet komplikationer till följd av PCOS vid klimakteriet.

Myo -och D-Chrio insitol fördelar att förbygga framtida hälsorisker 
Åldersdiabetes( yp två diabetes)
Högt blodtryck (hypertoni)
Övervikt eller fetma
Sömn apné hos överviktiga
Högt blodfett (kolesterol)
Depression och ångest
Cancer i livmoderslemhinnan (endometriecancer)
Graviditetsdiabetes och graviditets utlöst högt blodtryck
Förbättrar hälsan hos kvinnor med PCOS tex bättre värden vid blodprover. Hjälper alla kvinnor med PCOS avsett kroppsvikt och ålder.

Ökar chans till spontan graviditet hos kvinnor med graviditetsönskan fertilålder. 15% chans per cykel mot ofta 20 % hos normalt fungerande kvinnor och par. Kan ges till gravida och förebygga graviditetsdiabetes som är vanligare vid PCOS. Inga biverkningar i angiven dos.

Har inte riktigt förstått vad det hjälper mot, är inte bra på engelska så kan inte läsa de engelska sidorna stabiliserar det hormonerna eller vad?

Om du har problem med insulinrestens vilket ca 70%,många vet det inte, av alla med PCOS oavsett storlek på kropp. Då hjälper Donaferty muskel och skelettceller att släppa in glukos i heller och insulin produktion minskar.


PCOS nämns ofta som en kvinnlig variant av metabola syndromet. = åldersdiabetes.höga blodfetter, högt blodtryck . Vilka kan sjunka med Donaferty samt äggstockar börjar fungera bättre,ge ägglossning, då insulin sjunker. Generande hårväxt och akne kan bli bättre. Ca 5 % viktminskning dvs 5 kg om någon väger100 kg. Effekt märks efter 2veckor till tre månader.

Har DU frågor om Donaferty,  skicka ett privat meddelande till mig Liselotte Videlaliselottevidela@gmail.com

 Vidarebefordrar till Exeltis som säljer produkten. Informationen du får till svar  kan INTE ersätta en etablerad kontakt med sjukvården.

 Kan inte utlova svar till var och en från Exeltis. Många frågor får DU svar på via Donaferty.se,  där du även hittar kontaktvägar till företaget (Exeltis.se) som tillverkar och distribuerar Donaferty.

Donaferty säljs bara på apotek.

Föreläsning

Jag och Natalia som PCO ambassadörer samt ett hel grupp gynekologer. Det var intressant. Jag Märkte att gynekologer som deltog gärna hade hört oss prata. Natalia och jag han prata med några läkare vid måltid.. Annat än vara deras patienter. Läkare bad tom om vår uppfattning.

Medverkade gjorde:

Pedor -Antonio Regidor, gyneklog och specialist på  Myo -och D-Chrio insitol  som lovar gott för fertilitet och livskvalité hos kvinnor med PCOS.

Rika Hammarström, gynekolog, (känd från tv)  Insositol  -ett spännande inslag  med oanade möjligheter.

Gynekolog Torbjörn Bäckström.  Umeå Universitet. PCOS, fetma, matintag och hormoner.

Samt produktinformation från Exeltis om Donaferty och Diza p-piller. Som filmade föredragen. Senare på www.donaferty.se Natalia som PCO ambassadörer samt ett hel grupp gynekologer.

Sammanfattning 

Pedor -Antonio Regidor, gynekolog och specialist på  Myo -och D-Chrio insitol  som lovar gott för fertilitet och livskvalité hos kvinnor med PCOS.  Föredrag på engelska. Berättade  hur  Myo -och D-Chrio insitol  hanteras i kroppen. Att ämnet narturligt finns i alla växter och däggdjur. utvinns ur Qurn (vegetariskt livsmedel som ersätter kött)  Om man tar den dos som angvänds i Donaferty finns det ej biverkningar. Många studier gjorda i andra länder. Förbättrad chans till graviditet.

Kort om vad gynekolog Rika Hammarström tog upp.

Det finns ingen botande behandling för PCOS

PCOS drabbar alla åldrar från pubertet till klimakteriet. Finns kvar efter klimakteriet.

Behandling utifrån aktuella symtom och behov. Tex fertilitet, psykosocialt, förebygga hälsorisker i framtiden. Försöka individ anpassa behandlingen.

Kvinnan i fertilålder ge råd om livsstilsförändring i form av kostråd och motion, P piller för att få  mens, Metformin vid insulinresistens, laser behandling vid generande hårväxt ( hirsutism)-

Vill kvinna med PCOS bli gravid Klomefen, Follikelstimulerande hormon, eller kirurgi för att borra i äggstockarna (min anmärkning mindre vanligt i Sverige). Sista utvägen IVF.

PCOS kvinnan som kommit till klimakteriet och efter att menstruationen upphört helt (postmenopaus). Majoritet av kvinnor upplever viktökning i samband med klimakteriet  ge råd om livsstilsförändring, kost och motion. Metformin för att förebygga åldersdiabetes om vikten går upp över magen.  Risk för hjärt- och kärlsjukdom ökar

Laserbehandling för envis generande hårväxt (hirsutism).

Donaferty,  Myo -och D-Chrio insitol kan minska antalet komplikationer till följd av PCOS vid  klimakteriet.

 • Myo -och D-Chrio insitol  fördelar att förbygga framtida hälsorisker  
 • Åldersdiabetes( yp två diabetes)
 • Högt blodtryck (hypertoni)
 • Övervikt eller fetma
 • Sömn apné hos överviktiga
 • Högt blodfett (kolesterol)
 • Depression och ångest
 • Cancer i livmoderslemhinnan (endometriecancer)
 • Graviditetsdiabetes och graviditets utlöst högt blodtryck

 Förbättrar hälsan hos kvinnor med PCOS tex bättre värden vid blodprover. Hjälper alla kvinnor med PCOS avsett kroppsvikt och ålder.

Ökar chans till spontan graviditet hos kvinnor med graviditetsönskan fertilålder. 15% chans per cykel mot ofta 20 % hos normalt fungerande kvinnor och par. Kan ges till gravida och förebygga graviditetsdiabetes som är vanligare vid PCOS.  Inga biverkningar i angiven dos.

Torbjörn Bäckström från Umeå Universitet

Talade om PCOS, fetma, matintag och hormoner.  Ett hormon som påverkar upplevelsen av mättnad hos kvinnor med PCS är allopregnanolne. Anklaga inte kvinnor som har PCOS och övervikt eller fetma för att äta fel och för mycket. Fysilogiskt fenomen bakom deras sätt att äta. Många kvinnor upplever sig anklagade av sin läkare. Nu pågående studie i Sverige.

Vad är Donferty?

Källa www.donferty. Se

Donaferty® – ett tillskott för kvinnor som planerar
graviditet och/eller fått rekommendation att ta tillskott med Myo‑inositol, D‑chiro‑inositol och folsyra.

Donaferty® är ett kosttillskott baserat på Myo-inositol, D‑chiro‑inositol och folsyra (vitamin B9). Innehållet i Donaferty® används som ett extra tillskott vid nedsatt intag eller ökat behov. Folat, eller folsyra, är nödvändigt för cellernas ämnesomsättning och för bildningen av röda blodkroppar. Folat eller folsyra behövs för att fostret ska utvecklas normalt under graviditeten. Låg folatstatus (folat i blodet) hos modern är en riskfaktor för utveckling av neuralrörsdefekter (ryggmärgsbråck) hos det växande fostret.

Myo-inositol, kombinationen av Myo-inositol och D-chiro-inositol har dokumenterad effekt vid PCOS1-6

Om myo inositol och D chrio inositol

Direkt översatt från Google

KOMBINATION AV MYO-INOSITOL OCH D-CHIRO-INOSITOL: EN FÖRSTA LINJBEHANDLING FÖR PCOS
Av Angela den 19 oktober 2014.

PCOS Nutrition Center
Inositol är en medlem av B-vitaminerna och en komponent i cellmembranet. Inositol finns i frukter, bönor, korn och nötter och är också gjord av kroppen. Även om det finns nio former av inositol, har myo (MYO) och d-chiro-inositol (DCI) -typer studerats väl för kvinnor med PCOS, som båda visar bra resultat. Angela Grassi, MS, RDN, registrerad dietist och grundare av PCOS Nutrition Center, använde ett MYO-tillskott i över ett år och bloggade om hennes positiva erfarenhet av det. Våra patienter som tar MYO har sett en minskning av sug efter mat oc mer regelbunden mens.

MYO och DCI: Sekundära budbärare

MYO och DCI är separata molekyler som fungerar olika i kroppen. Man tror att kvinnor med PCOS kan ha en defekt hos "sekundära budbärare" som bidrar till insulinresistens. MYO och DCI fungerar som dessa sekundära budbärare. Enkelt uttryckt: När vi äter mat (mestadels kolhydrater) blir de omvandlade till glukos i vår blodflöde. Vi behöver glukosen för att komma in i våra celler för att användas för energi. När blodglukosnivåerna stiger, skickas en signal (tänk på att en någon ringer på en dörrklocka) skickas från celldörren till kärnan som säger att den ska öppnas. Men med PCOS kan dörrklockan på celldörren vara defekt. Det betyder att det tar längre tid för cellerna att öppna sina dörrar för glukos vilket resulterar i att högre mängder insulin behöver utsöndras. Sekundära budbärare arbetar för att reparera dörrklockan så att celldörrarna öppnas som svar på glukos, vilket resulterar i att mindre insulin behöver utsöndras.

Inositol och Metabola effekter.

Både MYO och DCI har visat sig förbättra metaboliska faktorer i PCOS, med MYO som visar på största effekt . En stor randomiserad, dubbelblind, placebokontrollerad studie visade att MYO (4 g / dag) i 14 veckor, ökade HDL ("bra" kolesterol) nivåer och resulterade i signifikant viktminskning (och minskad leptinnivåer) hos kvinnor med PCOS , Även om ingen förändring av insulin detekterades.

I en dubbelblind placebo-studie visade Costantino et al att MYO (4 g / dag) minskade insulin, triglycerider, testosteron och blodtryck hos kvinnor med PCOS.

Venturella et al visade att 2 g / dag MYO i sex månader resulterade i signifikant viktminskning och förbättrade HDL- och LDL-nivåer.48 MYO vid 1200 mg / dag under 12 veckor minskade signifikant androgener och insulin hos icke-överviktiga kvinnor med PCOS.

Inositol och fertilitetseffekter

Både MYO och DCI har studerats hos infertila kvinnor med PCOS, där MYO visar det största löftet för att förbättra ägglossningen och äggkvaliteten. I en studie som publicerades 2007 i Gynekologisk Endokrinologi, fick 25 kvinnor MYO (4g / dag) i sex månader. Resultaten: 88% av patienterna hade en spontan menstruationscykel under behandlingen, varav 72% upprätthöll normal ovulatorisk aktivitet. Totalt 10 graviditeter (40% av patienterna) erhölls.

Raffone s forsknings grupp jämförde effekterna av metformin och MYO hos kvinnor med PCOS. Sextio kvinnor fick 1500 mg / dag metformin, medan 60 kvinnor fick 4 g / dag MYO plus 400 mcg folsyra. Ägglossningen återställdes hos 65% av de kvinnor som behandlades med MYO vs 50% i metforminkoncernen. Fler graviditeter inträffade i MYO-gruppen kontra metformin (18% mot 11%).

En studie publicerad i European Review Medical Pharmacology undersökt effekterna av båda formerna av inositol hos kvinnor med PCOS som genomgår fertilitetsbehandlingar. En grupp fick 2g MYO två gånger dagligen och en andra grupp med .6g DCI två gånger dagligen. Kvinnor som fick MYO hade bättre, mer mogna ägg och mer graviditeter än de som tog DCI.

I en studie som skapades av Nestler 1999 i New England Journal of Medicine, gavs 1200 mg DCI till kvinnor med PCOS i 6 till 8 veckor medan en annan grupp fick en placebo. Resultat: DCI ökade insulins verkan, minskade androgener, triglycerider, blodtryck och förbättrad ägglossning (86% av kvinnorna ägglossade). Men när Nestler upprepade denna studie 2008, med dubbla mängden DCI (2400 mg) kunde författarna inte bekräfta sina tidigare resultat.

Medan DCI har visat sig förbättra insulin och androgener i PCOS visade Isabella et al 2012 att DCI ensam, administrerad vid höga doser (600-2400 mg dagligen) har visat sig negativt påverka oocytkvaliteten och ovarieresponsen. Dessutom är ju högre dosen av DCI, desto sämre blev oocytkvaliteten och äggstocksvaret.

Detta beror på att äggstockarna inte använder insulin som andra vävnader. Förhållandet mellan MYO och DCI i follikelvätska är 100: 1. Folliklar med högkvalitativa oocyter har en högre koncentration av MYO. DCI kan vara till nytta för att förbättra insulinresistens på andra håll i kroppen, men stora mängder av DCI kan påverka kroppens idealiska balans mellan MYO och DCI och påverka oocytkvaliteten.

Källor i artikel

Costantino D, Minozzi G, Minozzi E, Guaraldi C. Metabolic and hormonal effects of myo-inositol in women with polycystic ovary syndrome: a doubleblind trial. Europ review med pharmacol sci. 2009;13(2):105-110.

Unfer V, Carlomagno G, Rizzo P, Raffone E, Roseff S. Myo-inositol rather than D-chiro-inositol is able to improve oocyte quality in intracytoplasmic sperm injection cycles. A prospective, controlled, randomized trial. Europ review med pharmacol sci. 2011;15(4):452-457.

Le Donne M, Alibrandi A, Giarrusso R, Lo Monaco I, Muraca U. [Diet, metformin and inositol in overweight and obese women with polycystic ovary syndrome: effects on body composition]. Minerva ginecologica. 2012;64(1):23-29.

Venturella R, Mocciaro R, De Trana E, D’Alessandro P, Morelli M, Zullo F. [Assessment of the modification of the clinical, endocrinal and metabolical profile of patients with PCOS syndrome treated with myo-inositol]. Minerva ginecologica. 2012;64(3):239-243.

Genazzani AD, Prati A, Santagni S, et al. Differential insulin response to myo-inositol administration in obese polycystic ovary syndrome patients. Gynecol Endocrinol. 2012;28(12):969-973.

Gerli S, Papaleo E, Ferrari A, Di Renzo GC. Randomized, double blind placebo-controlled trial: effects of myo-inositol on ovarian function and metabolic factors in women with PCOS. Europ rev med pharmacol sci. 2007;11(5):347-354.

Raffone E, Rizzo P, Benedetto V. Insulin sensitiser agents alone and in co-treatment with r-FSH for ovulation induction in PCOS women. Gynecol Endocrinol. 2010;26(4):275-280.

Galazis N, Galazi M, Atiomo W. d-Chiro-inositol and its significance in polycystic ovary syndrome: a systematic review. Gynecol Endocrinol. 2011;27(4):256-62

Papaleo, E., Unfer, V., Baillargeon, J.P., et al. (2007). Myo-inositol in patients with polycystic ovary syndrome: A novel method for ovulation induction. Gynecological Endrocrinology,23 (12): 700-703.

Nestler JE, Jakubowicz DJ, Reamer P, Gunn RD, Allan G. Ovulatory and metabolic effects of D-chiro-inositol in the polycystic ovary syndrome. NEJM. 1999;340(17):1314-1320.

Cheang KL, Baillargeon JP, Nestler JE. Insulin-stimulated release of d-chiro-inositol containing inositolphosphoglycan mediator correlates with insulin sensitivity in women with polycystic ovary syndrome. Metabolism. 2008;57:1390-1397.

D ‘Anna R, Di Benedetto V, Rizzo P, et al. Myo-inositol may prevent gestational diabetes in PCOS women. Gynecol Endocrinol. 2012;28(6):440-442.

Isabella R, Raffone E. Does ovary need D-chiro-inositol? J Ovarian Res. 2012 May 15;5(1):14.

Dinicola S1, Chiu TT, Unfer V, Carlomagno G, Bizzarri M. The rationale of the myo-inositol and D-chiro-inositol combined treatment for polycystic ovary syndrome. J Clin Pharmacol. 2014 Oct;54(10):1079-92.

Nordio M, Proietti E. The combined therapy with myo-inositol and D-chiro-inositol reduces the risk of metabolic disease in PCOS overweight patients compared to myo-inositol supplementation alone. Eur Rev Med Pharmacol Sci. 2012 May;16(5):575-81.

Colazingari S, Treglia M, Najjar R, Bevilacqua A. The combined therapy myo-inositol plus D-chiro-inositol, rather than D-chiro-inositol, is able to improve IVF outcomes: results from a randomized controlled trial. Arch Gynecol Obstet. 2013 Dec;288(6):1405-11.u

 • Gravid av Donaferty

  Har inga som helst bevis på vad som nu hjälpte mig men sett att flera pratar om Donaferty.


  Jag har gått på det i 4-5 månaders tid, inte tyckt det hjälpt något mot min PCOS kanske att den hjälp att ligga kvar på vikten utan att gå upp. Övervägde att sluta, bortkastade pengar tyckte jag. Nu vet jag inte vad jag ska tro.. försökt bli gravida i 4 års tid utan något resultat , PCOS och överviktig.. ingenting har hänt och det har slitit på oss båda. Och nu plötsligt är jag gravid, bara i början så allting kan hända. Men jag ville dela med mig av min lycka, för jag tror jag måste tacka Donaferty för detta mirakel. Även om den lilla inte kan stanna så ger det en enorm tröst att veta att jag kan."

  Källa PCOS forum

Donaferty

Nu tillgängligt på apotek

Nu finns Donaferty i sortimentet på Kronans apotekApotea.seLloydsApotek och hos Apoteksgruppen.

Donaferty® – ett tillskott för kvinnor som planerar
graviditet och/eller fått rekommendation att ta tillskott med Myo‑inositol, D‑chiro‑inositol och folsyra.

Texter får ej användas, återges eller kopieras helt eller delas

Liselotte Videla